Vi har faktiskt träffat Tomten!

Detta skedde den 30 november i ett litet småländskt brukssamhälle kallat Ohs. Där har de så exotiskt som en smalspårsbana med riktigt ånglok. Farmor Gunnel tipsade oss om detta och självklart ville vi testa! Biljetterna införskaffades och väntan på att träffa Tomten blev lite mer än en vecka lång.

Jonas sa när vi pratade om Ohs att det ligger ju bara en bit ifrån Moheda, hrmm, kanske fågelvägen, men inte landsvägen! Det tog 1½ timme att ta sig dit på krokiga och slingriga oljebelagda vägar. Barnen höll gott mod, de är duktiga på att åka bil och väl framme blev det härligt bus tillsammans med Kusinerna Linnéa och Albin som oxå tog sig till Ohs i vårt sällskap.

Vi fick sitta i en uppvärmd tågkupé på träbänkar, genuint ångloksstuk på hela ekipaget. Framme i Gimmared var Tomten på plats, Lovisa pratade med honom om två Barbie dockor och en häst. Loke ville ha bilar… bilar… bilar… En godispåse ifrån Tomten blev det och det lovades att de skulle vara snälla fram till jul, typ 5 min betyder det för våra små älsklingar.

Korv, dricka och pepparkakor blev vi bjudna på utav Tomtens nissar. Det uppskattades för väntan att ta sig hem blev ju självklart lång för det var många barn som ville träffa Tomten. Vår hemfärd både på tåg och i bil skedde i mörker och barnen somnade sött i bilen innan hemkomst. Kallt, blött men ohh så mysigt vi hade det!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: